Szárföldért egyesület

A Szárföldért Egyesületet 2007-ben helyi fiatalok alapították. Az alapítók a település kulturális életének felpezsdítését, a hagyományőrzést, a környezet védelmét, a falu szépítését jelölték meg tevékenységük fő céljaként.

16 fővel kezdődött a munka, majd idővel 24-re nőtt a tagság létszáma, 14 és 30 év közötti a szülőfalujukért tenni akaró fiatalok alkotják a csoportot.

Az egyesület aktívan részt vesz a jeles történelmi évfordulók, (mint például az 1848-as forradalom, vagy az 1956-os forradalom ünnepi megemlékezésének szervezésében, lebonyolításában.. Évente szemétszedést szerveznek a településen. Időszakosan filmklubot szerveznek, elsősorban a magyar történelemmel kapcsolatos filmek kerülnek terítékre a vetítések alkalmával.

A tagság a helyi fiatalok számára a kultúrházban ifjúsági klubot üzemeltet. Újabban hagyományőrző, valamint színjátszó csoporttal is rendelkezik a csoport. Terveink között szerepel egy falumúzeum létrehozása, a település történelmi értékeinek további megőrzése, bemutatása, a helyi fiatalok még intenzívebb bevonása a közösségi életbe